Με ένα μικροκλίμα ξεχωριστό εκεί όπου ο Παρνασσός και ο Ευβοϊκός κόλπος συναντώνται "τροφοδοτώντας" έτσι την γη με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία σαφώς και μεταφέρονται μοναδικά στο τελικό προιόν που δεν είναι άλλο από το κρασί!
Σε ένα εξαιρετικό οικοσύστημα για την καλλιέργεια της αμπέλου, το Κτήμα Χατζημιχάλης από το 1973 μέχρι σήμερα προσφέρει κάτι το πολιτισμικό. Με τεχνογνωσία, πάθος και μεράκι οινοποιεί βγάζοντας στην αγορά την αυθεντικότητα και σπουδαιότητα του προιόντος με την νέα γενιά να έχει πάρει για τα καλά τα…ηνία!
Η "Κάβα Δρυός Ερυθρή" με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Οπούντια Λοκρίδα η οποία προέρχεται από επιλεγμένα ημιορεινά ιδιόκτητα αμπελοτόπια του Κτήματος στην Κοιλάδα της Αταλάντης, στη θέση "Άι-Γιώργης", στις νότιες παρυφές του όρους Κνημίς έρχεται να δώσει αυτή την ερυθρή υπόσταση που αναζητούσες στο ποτήρι σου.
Τι προϋποθέτει όμως ο χαρακτηρισμός "Κάβα" σε ελληνικό ερυθρό κρασί; Ότι πρέπει να έχει παλαιώσει συνολικά 3 χρόνια εκ των οποίων 12 τουλάχιστον μήνες να είναι σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και άλλοι 12 τουλάχιστον μήνες να έχει παλαιώσει στη φιάλη. Για αυτό και μία τέτοια ετικέτα διαθέτει πολλές δυνατότητες καθώς ο καταναλωτής το απολαμβάνει από τώρα και μέχρι τα επόμενα 15 χρόνια.
Η "Κάβα Δρυός Ερυθρή" η οποία πρόσφατα ανανέωσε και την ετικέτα της και η οποία διαθέτει και την Λευκή εκδοχή της, παράγεται από 3 δυναμικές ερυθρές ποικιλίες, Cabernet Sauvignon, Merlot, Ξινόμαυρο με την καθεμία να προσδίδει και κάτι το διαφορετικό και με το αποτέλεσμα να δικαιώνει κάθε οινόφιλο και γευσιγνώστη με το παραπάνω.
Όσον αφορά την οινοποίηση, ο Παναγιώτης Χατζημιχάλης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το συγκεκριμένο κρασί υπέστη την κλασική ερυθρή οινοποίηση και ότι ωρίμασε στις υπόγειες κάβες του οινοποιείου σε ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας για εικοσιτέσσερεις μήνες σε μικρά δρύινα γαλλικά βαρέλια και είκοσι τουλάχιστον μήνες στην φιάλη. Η επίδραση τώρα του ξύλου αλλά και του χρόνου αντιλαμβάνεται κανείς ότι διέπλασσε τον χαρακτήρα του ντύνοντας το με πολυπλοκότητα και με ένα μπουκέτο αρωμάτων που φέρνει τα πάνω-κάτω σε μύτη και ουρανίσκο.
Ο αρωματικός χαρακτήρας του είναι σύνθετος με τα κόκκινα και μαύρα φρούτα του δάσους να κυριαρχούν και να βρίσκονται σε άριστη αρμονία με τα έντονα μπαχάρια κυρίως της κανέλλας και του γαρύφαλλου αλλά και με τις νότες δέρματος να είναι ευδιάκριτες. Η ζωηρή του οξύτητα και η μακρά του επίγευση το καθιστούν ένα πολύ γεμάτο και στιβαρό κρασί που ποιος δεν θα επιλέξει για τα δυνατά γαστρονομικά τραπέζια.
Σερβίρεται στους 15 -18º C.
Λεπτομέρειες Οίνου
Χρώμα: Ερυθρό
Γλυκύτητα: Ξηρό
Ποικιλία: Cabernet Sauvignon, Merlot, Ξινόμαυρο
Χρονιά: 2016
Παραγωγός: Κτήμα Χατζημιχάλη
Αλκοόλ: 13,5 %
Χώρα: Ελλάδα
Περιοχή: Στερεά Ελλάδα | Φθιώτιδα | Αταλάντη
Με τι συνδυάζεται
Food pairing
Μία τέτοια πολυδύναμη φιάλη με πλούσιο σώμα, τατίνες ευγενικές που χαιδεύουν τις αισθήσεις αγαπά ιδιαίτέρως φαγητά όπως ταλιάτα, κότσι ή Rib-eye steak. Επίσης η ψητή πάπια για τους λάτρεις βρίσκεται στα must όπως επίσης και το φιλέτο μόσχου με μανιτάρια ή αποξηραμένα κόκκινα φρούτα.
Τυριά όπως κασέρια, γκοργκοντζόλα, χαλούμι, ροκφόρ και μετσοβόνε θα κάνουν εξαιρετική συντροφιά με το συγκεκριμένο κρασί όπως επίσης και τα παλαιωμένα αλλαντικά!
www.hatzimichalis.com | facebook: Domaine Hatzimichalis / Κτήμα Χατζημιχάλη | instagram: domainehatzimichalis | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 21 0807 5512
Για να πραγματοποιήσεις την επίσκεψη σου στο Κτήμα: www.hatzimichalis.com/gr/contant